Uitzending
NOVA - 9-4-2010

9-4-2010

NOVA

1726 x bekeken | 0 reacties
8
SGP veroordeeld om vrouwenstandpunt
De Hoge Raad heeft vandaag beslist dat de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) vrouwen niet mag weren van de kieslijst. De Staat moet maatregelen nemen die er voor zorgen dat de SGP vrouwen niet anders behandelt dan mannen. Dit is volgens de Hoge Raad in strijd met het VN-vrouwenverdrag.

VVD presenteert verkiezingsprogramma
De VVD heeft vandaag haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. De partij wil de komende twee kabinetsperioden 30 miljard euro bezuinigen door te snijden in onder andere het aantal ambtenaren, ontwikkelingssamenwerking, inburgeringssubsidies, de WW en uitkeringen voor migranten. Een gesprek met VVD-leider Mark Rutte.

De Politieke Barometer
De nieuwe Politieke Barometer. Over precies twee maanden zijn de Tweede Kamerverkiezingen, maar hoe zou de Kamer eruit zien als er deze week verkiezingen worden gehouden? Politicoloog André Krouwel analyseert in de veranderingen in het politieke landschap.

'Het mes erin': Adjiedj Bakas
Nova vroeg aan een reeks bekende Nederlanders naar hun creatieve bezuinigingsidee. Wat het beste idee is, bepaalt u door te stemmen op de Nova-site. Na drie weken gaan de weekwinnaars door naar de grote finale. Vanavond hoort u waarom trendwatcher Adjiedj Bakas een einde wil maken aan de huursubsidie.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 9 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Mark Rutte, Adjiedj Bakas en Andre Krouwel. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!