Uitzending
Nieuwsuur - 14-5-2019

14-5-2019

Nieuwsuur

1091 x bekeken | 0 reacties
6
Mark Rutte over de uitdagingen van Europa. Premier Mark Rutte houdt vanavond, in het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement, in Barendrecht een speech over de uitdagingen van Nederland en Europa. Rutte wil een een assertievere Europese Unie, minder naÔef en realistischer. Politiek duider Arjan Noorlander luistert naar de speech en doet verslag. * Boa's willen wapenstok en pepperspray. Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's), zoals handhavers, pleiten voor extra bewapening omdat ze te vaak te maken krijgen met agressie en geweld. De politie, net als minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, is hierop tegen vanwege de vrees voor een glijdende schaal; het begint met een wapenstok en pepperspray en het eindigt met een vuurwapen, is de redenering. Te gast is de Haarlemse burgemeester Jos Wienen. * Diepste duik ooit, plastic op de bodem. De Amerikaanse miljonair Victor Vescovo maakte begin deze maand een duik van 11 kilometer. In zijn onderzeeŽr dook hij naar de bodem van de Marianentrog, de diepste plek op aarde. Nooit eerder dook een mens zo diep. Hij zag er nieuwe diersoorten en plastic afval in de vorm van snoeppapiertjes. 'Erg teleurstellend om dat te zien tijdens zo'n bijzondere trip', aldus de miljonair. We spreken de expeditieleider Rob McCallum. * Weerstand tegen nieuwe arbeidswet. De arbeidsmarkt moet op de schop. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil meer mensen aan een vaste baan helpen. Flexwerk en tijdelijke contracten moeten minder aantrekkelijk worden en het ontslaan van personeel in vaste dienst makkelijker. Maar er is kritiek op de wet. De Tweede Kamer heeft de wet al aangenomen, maar in de Eerste Kamer is er weerstand. Te gast is onze econoom Mathijs Bouman.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Jos Wienen en Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 14 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • Nieuwsuur - Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    Het NOS-slotdebat 2017 terugkijken

    15-3-2017

    Nederland kiest vandaag, woensdag 15 maart, een nieuwe Tweede Kamer. De lijsttrekkers van de grootste partijen gingen gisteravond voor de laatste keer met elkaar in debat. Onder leiding van Rob Trip discussieerden de…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten