Uitzending
Nieuwsuur - 6-3-2020

6-3-2020

Nieuwsuur

186 x bekeken | 0 reacties
6
Leiden wil vluchtelingenkinderen opvangen
Nog altijd proberen migranten vanuit Turkije de Griekse eilanden te bereiken. De migranten die Griekenland al hebben bereikt, leven vaak in erbarmelijke omstandigheden. Zoals in kamp Moria op Lesbos. Hoewel er afspraak na afspraak is gemaakt om Griekenland te helpen en mensen te verdelen over de EU, komt daar weinig van terecht. Steeds meer Nederlandse gemeenten willen nu voor één groep een uitzondering maken: vluchtelingenkinderen. Een van die gemeenten is Leiden, en burgemeester Henri Lenferink (PvdA) is vanavond te gast.

PvdA'ers: fouten gemaakt in vorige kabinet
De PvdA heeft flinke fouten gemaakt in het vorige kabinet, zeggen prominente PvdA'ers tegen Nieuwsuur. In kabinet-Rutte II, waar de huidige partijleider Lodewijk Asscher vicepremier was, is volgens hen te veel bezuinigd en hadden sommige stevige maatregelen niet genomen moeten worden. Door die maatregelen leed de partij de grootste verkiezingsnederlaag ooit: de PvdA ging van 38 zetels in de Tweede Kamer naar 9 zetels. Door te breken met veel beleid van toen, hoopt de partij bij de komende verkiezingen weer groot te worden.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Henri Lenferink te gast. De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 6 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie