Uitzending
Nieuwsuur - 2-3-2020

2-3-2020

Nieuwsuur

224 x bekeken | 0 reacties
6
Fraude met ziekmeldingen
Arbeidsmigranten frauderen met de ziektewet en wr is daar nauwelijks controle op. De fraude loopt van de uitzendsector in Nederland tot aan artsenpraktijken in Polen, blijkt uit ons onderzoek. Eerder publiceerden we al over georganiseerde en grootschalige fraude door arbeidsmigranten met WW-uitkeringen. Nu blijkt dat er vergelijkbare problemen zijn met uitkeringen aan arbeidsmigranten die zich ziek melden. Er wordt onder meer fraude gepleegd met hulp van Oost-Europese artsen, die ziekteverklaringen afgeven aan mensen die helemaal niet ziek zijn.

Zij maken kans op de Libris Literatuurprijs 2020
Eerst was er de zogenoemde longlist met daarop achttien schrijvers. Vanaf vandaag is dat de shortlist, met nog maar zes genomineerde schrijvers voor de Libris Literatuurprijs 2019. De genomineerden staat in mei een galadiner in het Amstel Hotel te wachten, en voor de winnaar ligt er dan een cheque van 50.000 euro klaar. Nieuwsuur verrast vandaag de zes genomineerden.

De presentatie was in handen van Marille Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 2 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie