Uitzending
Nieuwsuur - 10-3-2020

10-3-2020

Nieuwsuur

256 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe effectief zijn coronamaatregelen?
De Italiaanse regering trekt miljarden uit voor maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Italianen mogen vanaf vandaag alleen op pad voor hun werk en verder alleen als het strikt noodzakelijk is. Het aantal besmettingen in Nederland staat nu officieel op 382. Noord-Brabant verbiedt dit weekend alle grote evenementen, zoals voetbalduels en concerten. Hoe effectief zijn alle maatregelen die de provincie neemt? Te gast is burgemeester Jack Mikkers (VVD) van Den Bosch.

Excuses voor Nederlands geweld in IndonesiŽ
Koning Willem-Alexander heeft excuses aangeboden voor Nederlands geweld in IndonesiŽ tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd tussen 1945 en 1949. Dat deed hij op de eerste dag van het staatsbezoek aan IndonesiŽ. Het is voor het eerst dat op het allerhoogste niveau excuses zijn aangeboden. Hoe wordt daarop gereageerd? We spreken erover met Koningshuis-verslaggever Kysia Hekster. En we horen reacties van veteraan John Bruininga, die vocht in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger, Anne-Lot Hoek, die onderzoek doet naar de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd, oud-minister Ben Bot, die in 2005 al erkende dat Nederland destijds 'aan de verkeerde kant van de geschiedenis stond' en Peggy Stein van Indisch Platform 2.0.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Ben Bot en Kysia Hekster te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 10 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie