Uitzending
Nieuwsuur - 4-3-2020

4-3-2020

Nieuwsuur

188 x bekeken | 0 reacties
6
De strijd om de Democratische presidentskandidaat
Democraat Joe Biden heeft bij de voorverkiezingen op Super Tuesday negen staten gewonnen, maar ook zijn belangrijkste concurrent Bernie Sanders deed het goed. De senator uit Vermont wint vier staten, waaronder CaliforniŽ. 'Eťn ding is nu duidelijk', zegt correspondent Arjen van der Horst, 'het is een strijd geworden tussen twee oude mannen.' Biden is van het politieke midden, Sanders vertegenwoordigt de progressieve vleugel. Hoe ziet de richtingenstrijd binnen de partij eruit? En wat is de aantrekkingskracht van beide kandidaten?

VR-bril steeds vaker ingezet in de gezondheidszorg
Bij een virtual reality-bril denken mensen al snel aan de gaming-wereld, die door de bril totaal op zijn kop is gezet. Ook in de geestelijke gezondheidszorg veroorzaakt de VR-bril inmiddels een revolutie, want virtual reality verandert therapie van praten in doen. Dat betekent oefenen in een op maat gemaakte wereld en toepasbaar voor een groot scala aan klachten.

Rusland zet stevig in op patriottisme
Rusland viert dit jaar uitbundig dat het 75 jaar geleden Nazi-Duitsland versloeg, zij het met een onvoorstelbaar verlies aan mensenlevens. Die viering drijft mede op een golf van patriottisme, die president Vladimir Poetin een paar jaar geleden doelbewust op gang heeft gebracht. Om te zorgen dat ook de komende generatie het politieke patriottisme van Poetin ter harte neemt, richt beÔnvloeding zich ook op kinderen.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 4 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie