Uitzending
Nieuwsuur - 5-3-2020

5-3-2020

Nieuwsuur

200 x bekeken | 0 reacties
6
Erdogan in Moskou
De Russische president Poetin ontvangt in Moskou zijn Turkse ambtsgenoot Erdogan om te praten over de situatie in Idlib en om tot een staakt-het-vuren te komen. De provincie in het noordwesten van SyriŽ is nu nog in handen van Syrische rebellen. Turkije steunt de rebellen omdat het land de controle wil houden over het gebied aan zijn grens, onder meer om te voorkomen dat honderdduizenden SyriŽrs naar Turkije vluchten. Het leidde de laatste tijd tot confrontaties tussen Turkse en Syrische troepen. Onlangs kwamen 33 Turkse militairen om in Idlib - mede door vuur van Russische troepen, die het Syrische regeringsleger steunen.

Arbeidsmigranten 'onzichtbaar': vrees voor fraude en uitbuiting
Er is geen zicht op een groep van 2,3 miljoen tijdelijke arbeidsmigranten. Hen is een bsn-nummer verstrekt, zonder dat ze een woonadres hoefden op te geven. Die onzichtbaarheid biedt mogelijkheden voor fraude en uitbuiting.

Studenten Vindicat keren eerder terug van wintersport
Negenhonderd leden van de Groningse studentenvereniging Vindicat, die op skivakantie zijn in SestriŤre in Noord-ItaliŽ, komen terug naar huis. Sinds gisteren adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken Nederlanders alleen naar Noord-ItaliŽ te reizen als dat noodzakelijk is. Toen vonden de studenten het nog niet nodig te vertrekken. Vanwege 'de gemoedstoestand van leden en verwanten' is nu toch besloten naar huis te komen, een dag eerder dan gepland.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 5 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie