Uitzending
Nieuwsuur - 3-3-2020

3-3-2020

Nieuwsuur

404 x bekeken | 0 reacties
6
Nieuwe claim van 50 miljoen bij de NS
Met de strijd van Salo Muller als voorbeeld, claimen nu ook joodse organisaties een tegemoetkoming van de NS voor het vervoer van joden naar het doorgangskamp Westerbork. Het Centraal Joods Overleg (CJO) heeft een claim van 50 miljoen euro neergelegd bij de NS.

Opnieuw fraude met UWV-uitkeringen, de reacties
Arbeidsmigranten frauderen met de ziektewet en opnieuw zijn er problemen met de controle daarop door uitkeringsinstantie UWV, meldden we gisteren. De Tweede Kamer wil weten wat er aan de hand is en of Kamerleden voldoende zijn geÔnformeerd over de kwestie.

Chaos aan de Turks-Griekse grens
Bij de Turks-Griekse grens proberen duizenden migranten de grens over te steken nu Turkije de grensovergang heeft opengezet. De EU trekt 700 miljoen euro uit om de directe problemen aan te pakken. EU-voorzitter Charles Michel roept Turkije op de deal na te leven die in 2016 werd gesloten over de migrantenstroom naar Europa. Te gast zijn VVD-EuroparlementariŽr Malik Azmani en GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik.

IND miljoenen kwijt aan vergoedingen
De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND moet dit jaar naar verwachting 70 miljoen euro betalen aan asielzoekers vanwege te trage asielprocedures. Dat staat in een interne nota van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het bedrag is vier keer hoger dan de inschatting die staatssecretaris Ankie Broekers-Knol in november aan de Tweede Kamer heeft gemeld. Den Haag is not amused.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Ankie Broekers-Knol en Bram van Ojik te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 3 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie