Uitzending
Nieuwsuur - 3-8-2020

3-8-2020

Nieuwsuur

211 x bekeken | 0 reacties
6
'Pitstop' voor coronatest bij Eindhoven Airport
In Nederland hoeven reizigers zich niet verplicht te laten testen. CommerciŽle bedrijven zien een gat in de markt. Zo kunnen reizigers in Eindhoven vanaf deze week voor vertrek of aankomst snel even langs de 'pitstop' voor een coronatest.

In BelgiŽ blijft aantal coronabesmettingen stijgen
Niet alleen in Antwerpen, maar in heel BelgiŽ blijft het aantal besmettingen met het coronavirus stijgen. Sinds begin juli is het aantal patiŽnten op de intensive care verdubbeld. Gemiddeld kregen de afgelopen week 491 mensen per dag een positieve testuitslag en werden dagelijks 24 patiŽnten opgenomen in het ziekenhuis. 'We kunnen ondertussen wel stellen dat het virus opnieuw intens circuleert op ons grondgebied', zegt epidemioloog Steven Van Gucht.

'De grootste fout van Loekasjenko is de aanpak van corona'
We volgden twaalf mensen van over de hele wereld om te vragen hoe zij de pandemie ervaren. Vandaag vragen we ze naar hun politieke leiders. Zo zijn er leiders die corona 'gewoon een griepje' noemen, ook als ze zťlf corona hebben. Zoals de Wit-Russische president Loekasjenko. 'Volgens mij is de aanpak van dit virus de grootste fout die hij tijdens zijn bewind heeft gemaakt.'

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 3 augustus door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie