Uitzending
Nieuwsuur - 29-8-2020

29-8-2020

Nieuwsuur

300 x bekeken | 0 reacties
6
'Lessons learned' in de thuiszorg
Met mogelijk een tweede coronagolf op komst zet de zorgsector zich schrap. Welke lessen kunnen er worden geleerd van het begin van de crisis en wat moet er deze keer beter? Duidelijk is dat de verpleeg- en thuiszorg op een tweede plaats kwam bij de verdeling van persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij de Limburgse thuiszorgorganisatie Envida wachtte men niet af, maar gingen ze proactief aan de slag. Nieuwsuur gaat op bezoek bij Envida, en hoort daar van wijkverpleegkundigen en zorgbestuurders hoe zij zich voorbereiden op een mogelijke tweede golf.

Boulevards in Benidorm blijven leeg
Voor veel Spanjaarden is de tweede golf van het coronavirus al begonnen. Het land registreert momenteel de meeste nieuwe besmettingen van Europa. De impact van reisbeperkingen en de gevolgen voor de economie zijn groot. Toeristen blijven weg en dat terwijl het Spaans toerisme zo'n beetje is uitgevonden aan de boulevards van Benidorm. Correspondent Rop Zoutberg ging op bezoek in de Spaanse badplaats. Hij sprak radeloze ondernemers en zag een bijzonder klein aantal toeristen.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Rop Zoutberg te gast. De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 29 augustus door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!