Uitzending
Nieuwsuur - 24-4-2020

24-4-2020

Nieuwsuur

180 x bekeken | 0 reacties
6
Stikstofmaatregelen vandaag officieel bekend
Het kabinet buigt zich vandaag niet alleen over de coronacrisis, maar ook over het stikstofprobleem. Vandaag wordt het pakket maatregelen bekend, waarvan maandag al een deel uitlekte. Toen werd duidelijk dat het kabinet vijf miljard euro extra uittrekt voor de aanpak van het probleem. Het gaat om een pakket voor tien jaar. We bespreken de definitieve maatregelen met minister Carola Schouten (Landbouw), Aalt Dijkhuizen, voorzitter van het Landbouwcollectief, en Johan Vollenbroek van milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB). Te gast is Jan Willem Erisman van het Louis Bolk Instituut.

Corona bestrijden door data te koppelen
Wie zijn precies de Nederlandse coronapatiŽnten? Hoe oud zijn ze, in welke stad en in welke wijk wonen ze, zijn ze hier geboren en hebben ze een migratieachtergrond? Een groep Amsterdamse onderzoekers wil via het koppelen van data het antwoord vinden op deze vragen, zodat de overheid het coronavirus sneller en gerichter kan bestrijden. Hoe gaat dat in z'n werk en hoe zit het met privacy?

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 24 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie