Uitzending
Nieuwsuur - 18-4-2020

18-4-2020

Nieuwsuur

265 x bekeken | 0 reacties
6
Zorgen over leerlingen in de achterstandswijken
Volgende week besluit het kabinet of de scholen gesloten blijven. Ondertussen doen duizenden leraren hun best om hun kinderen op afstand les te geven. Maar dan maakt het nogal wat uit of die kinderen allemaal thuis achter hun eigen computer zitten, geholpen door hoogopgeleide ouders die thuiswerken, of dat ze in een gezin wonen waar geen Nederlands gesproken wordt en waar geen of te weinig computers zijn. Hoe bereik je dan je leerlingen? We gaan op bezoek bij een basisschool in één van de achterstandswijken in Rotterdam-Zuid.

Demente moeder uit angst voor corona in huis
Inge Rathje heeft een demente en zeer hulpbehoevende moeder in een verpleeghuis. Ze heeft haar moeder uit angst voor een coronabesmetting in huis genomen. In het verpleeghuis zijn nu inderdaad bewoners besmet. Wat te doen? Haar moeder in huis houden of toch terugbrengen? Conny Helder, voorzitter van Actiz, de brancheorganisatie van verpleeghuizen, vindt het een enorm dilemma, maar benadrukt ook dat mensen niet voor niets in het verpleeghuis terechtkomen.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 18 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie