Uitzending
Nieuwsuur - 28-4-2020

28-4-2020

Nieuwsuur

216 x bekeken | 0 reacties
6
Wanhoop in de culturele sector
Kunstenaars willen dat cultuurminister Ingrid van Engelshoven meer doet om de cultuursector te helpen in de coronacrisis. De 300 miljoen euro die de minister heeft uitgetrokken, lijkt alleen bij gesubsidieerde instellingen terecht te komen, niet bij zelfstandige makers. Die pleiten daarom voor het fiscaal aantrekkelijker maken van het kopen van en opdracht geven tot kunst.

Komen internationale studenten nog naar Nederland?
Universiteiten zijn onzeker over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de komst van internationale studenten. Nu al ondervinden deze studenten problemen in hun land bij het aanvragen van een visum omdat veel ambassades gesloten zijn. Ook de verplichte Engelse taaltoets stuit op problemen omdat veel bureaus dicht zijn. Universiteiten bereiden zich ook voor op online lesgegeven, maar is dat voor internationale studenten voldoende om naar Nederland te komen?

Nieuwe opmars van IS
Vorig jaar leek Islamitische Staat zo goed als verslagen, maar de terreurgroep krijgt weer voet aan de grond in SyriŽ en Irak. IS mag daar dan geen terrein meer in handen hebben, maar is daarom niet minder gevaarlijk. Want, IS is nu onzichtbaar, met alle gevolgen van dien. Wij spreken erover met Hassan Hassan, een vooraanstaand IS-kenner en publicist die vanuit Washington regeringen in de VS en Europa adviseert over IS.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 28 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie