Uitzending
Nieuwsuur - 26-4-2020

26-4-2020

Nieuwsuur

214 x bekeken | 0 reacties
6
Groeiende medische zorg aan illegalen
Wie illegaal in Nederland verblijft, heeft volgens de Vreemdelingenwet recht op 'noodzakelijke' medische zorg. Wat 'noodzakelijke' medische zorg precies is, bepaalt de arts. De ngo 'Dokters van de Wereld' rijdt sinds drie jaar met speciale zorgbussen door het land. In deze mobiele spreekuren kunnen illegalen met hun medische klachten terecht en worden ze geholpen bij het maken van een afspraak bij een reguliere huisarts. De huisartsen die illegalen in hun praktijk behandelen, zien dat de zorg complex is. Vanwege de slechte woonsituatie en de stress die de illegaliteit met zich meebrengt, hebben deze patiŽnten vaak ook psychische problemen. Een reportage.

Hoe beleven Nederlanders in het buitenland de coronacrisis?
Zo'n vier maanden na het uitbreken van het coronavirus zijn er wereldwijd bijna drie miljoen besmettingen geregistreerd en dat aantal blijft oplopen. Elk land gaat daar op zijn eigen manier mee om. We volgen vijftien Nederlanders in het buitenland. Hoe beleven zij de crisis? En hoe verschillen de maatregelen daar van de Nederlandse aanpak? Dit keer: preventie.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zondag 26 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie