Uitzending
Nieuwsuur - 23-4-2020

23-4-2020

Nieuwsuur

219 x bekeken | 0 reacties
4
Kinderen uit vluchtelingenkampen naar Griekse vasteland
Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asielzaken) wil enkele tientallen kinderen uit vluchtelingenkampen op Griekse eilanden op het Griekse vaste land laten opvangen. Ze wil daarbij de hulp inschakelen van Movement on the Ground, de hulporganisatie van Johnny de Mol. Het kabinet trekt er miljoenen euro's voor uit, melden bronnen aan Nieuwsuur.

Rechtbanken mondjesmaat weer open
Verdachten en andere procespartijen worden vanaf 11 mei weer op beperkte schaal toegelaten in gerechtsgebouwen. Het gaat om rechtszaken waarbij de aanwezigheid van de betrokkenen onmisbaar wordt genoemd. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben hierbij voorrang. De gerechtsgebouwen en rechtszalen worden hiervoor 'coronabestendig' gemaakt. Te gast is Henk Navis van de Raad voor de Rechtspraak.

Hoe houden arbeidsmigranten afstand op drukke werkvloer?
Veel arbeidsmigranten in de voedselindustrie werken op drukke werkvloeren in fabrieken. Arbeidsmigranten vertellen dat ze juist nu vaak worden gedwongen om door te werken als ze ziek zijn, of te dicht naast elkaar moeten werken. Normaal gesproken houdt de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid toezicht op een veilige werkplek, onder meer met fysieke controles. Maar die aanpak is vanwege corona nu anders.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Ankie Broekers-Knol te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 23 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie