Uitzending
Nieuwsuur - 20-4-2020

20-4-2020

Nieuwsuur

226 x bekeken | 0 reacties
6
Balanceren tussen hoop en realisme
We willen allemaal weer naar buiten, de kinderen naar school, op bezoek bij oudere dierbaren en van de zomer weer gewoon op vakantie. Dat lijkt er voorlopig niet in te zitten. Maar hoe houden we het dan allemaal vol? En hoe moet de overheid optreden in dit spanningsveld tussen hoop en realisme? We spreken onder anderen met Claes de Vreese, hoogleraar politieke communicatie (UvA) en hoogleraar psychologie Denise de Ridder (UU). Zij zit in de adviesraad voor de corona-gedragsunit van het RIVM.

Hoe vergaat het Nederlanders in het buitenland?
Elk land gaat op zijn eigen manier om met corona. We spreken met vijftien Nederlanders in het buitenland. Hoe beleven zij de crisis? En hoe verschillen de maatregelen daar van de Nederlandse aanpak? Vandaag de economische gevolgen. Gisteren spraken we al Nederlanders over de lockdown in het land waar zij verblijven.

In Hongkong roert de lange arm van China zich
Terwijl wereldwijd alle ogen gericht zijn op de coronacrisis, is er dit weekend in Hongkong iets heel anders aan de hand. Daar roert de lange arm van China zich. Er werden vijftien kopstukken van de oppositie opgepakt. Wat betekent dit? We spreken erover met Steve Tsang, politicoloog en Hongkongkenner.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Claes de Vreese te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 20 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie