Uitzending
Nieuwsuur - 19-4-2020

19-4-2020

Nieuwsuur

337 x bekeken | 0 reacties
6
Onderstroom: Turkse gemeenschap in Zaandam
Lang niet iedereen beleeft de coronacrisis op dezelfde manier. Nogal wat Nederlanders met een migratieachtergrond volgen de Nederlandse media niet en zijn dus niet altijd op de hoogte van de regels die hier gelden. Voor onze rubriek De Onderstroom is verslaggever Jan Eikelboom in Zaandam. Daar woont de grootste Turkse gemeenschap van Nederland en die volgt de coronacrisis vooral via de Turkse media.

Nederlanders in het buitenland over de lockdown
De hele wereld heeft te maken met het coronavirus, maar elk land gaat er op zijn eigen manier mee om. We bespreken dit met vijftien Nederlanders in het buitenland. Hoe beleven zij de crisis? En hoe verschillen de maatregelen daar van de Nederlandse aanpak? We kijken naar de lockdown.

Controles en argwaan: Grens over in coronatijd
Europacorrespondent Saskia Dekkers reisde de afgelopen tijd per auto door Europa. Ze bezocht het Belgische Essen en Antwerpen en de Franse stad Mulhouse om daar reportages te maken. Ze vertelt hoe ze het reizen in tijden van corona heeft ervaren. 'De eerste reis naar een Belgisch dorpje leek al een tocht naar Mali.'

Jan Eikelboom en Saskia Dekkers deden in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zondag 19 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie