Uitzending
Nieuwsuur - 23-3-2020

23-3-2020

Nieuwsuur

162 x bekeken | 0 reacties
6
Noordelijke provincies testen massaal zorgverleners
Het noorden gaat extra testen op corona. Alex Friedrich, arts en microbioloog van het UMCG in Groningen en zelf positief getest op het coronavirus, zegt in een interview met De Groene Amsterdammer: 'Wij hebben ons losgekoppeld van het landelijke beleid en doen het gewoon bij zorgverleners: testen, testen, testen.' Hij wil daarmee voorkomen dat er eenzelfde situatie ontstaat als in Brabant. We gaan langs bij het UMC in Groningen. Te gast is Ann Vossen, viroloog bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en lid van het Outbreak Management Team dat het kabinet adviseert.

Wordt Spanje het nieuwe Italië?
De besmettingen en IC-opnames in Spanje stijgen per dag, de druk op het zorgsysteem is gigantisch. Bijna negentig procent van de Spaanse slachtoffers zijn ouderen. Bejaardentehuizen zijn grote brandhaarden. In één tehuis zijn nu al 25 doden gevallen. Het zwaarst getroffen is Madrid, waar ruim 10.000 besmettingen zijn gemeld. We zijn vandaag in een ziekenhuis net buiten Madrid. We spreken er IC-artsen en nabestaanden.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 23 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie