Uitzending
Nieuwsuur - 18-3-2020

18-3-2020

Nieuwsuur

205 x bekeken | 0 reacties
6
Kamerdebat over ontwikkelingen coronavirus
De Tweede Kamer debatteert over de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus. Een van de onderwerpen is het steunpakket van tientallen miljarden euro's voor bedrijven en kleine ondernemers dat gisteravond werd aangekondigd. Bij het debat zit uit voorzorg een beperkt aantal Kamerleden op afstand van elkaar. Ook de vijf ministers zitten verspreid. Een verslag van het debat, het laatste nieuws vanuit politiek Den Haag en duiding van verslaggever Arjan Noorlander.

Is een totale lockdown te handhaven?
De politie kondigde gisteren aan minder snel verdachten aan te houden om het risico op besmetting met het coronavirus te verkleinen. Ook gaf de politie aan niet specifiek de verplichte sluiting van horeca en bijeenkomsten van meer dan honderd mensen te controleren. Hoe gaat dat in het geval van een totale lockdown? Hoe handhaafbaar zou dat zijn? En hoe houdt de politie zelf de sterkte op peil? Max Daniel, coronaco÷rdinator van de Nationale Politie, is te gast.

De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 18 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie