Uitzending
Nieuwsuur - 27-3-2020

27-3-2020

Nieuwsuur

421 x bekeken | 0 reacties
6
Mobiele data in strijd tegen corona
De Europese Commissie wil de verspreiding van het coronavirus in Europa via telefoongegevens in kaart brengen. De Eurocommissaris van Interne Markt heeft telecomproviders gevraagd locatiedata van hun klanten te delen. Wat kun je met allemaal met die gegevens en waar ligt de grens? Moeten we dat willen in Nederland? We kijken ook naar IsraŽl, waar het gebruik van locatiegegevens al tot protesten leidde.

De zoektocht naar een vaccin
Door de hele wereld wordt gezocht naar een vaccin die moet voorkomen dat mensen het coronavirus krijgen. Want daar ligt uiteindelijk de oplossing voor deze crisis. Nederland speelt een belangrijke rol dankzij het in Leiden gevestigde farmabedrijf Janssen. Meer dan honderd mensen werken daar aan een coronavaccin onder leiding van Hanneke Schuitemaker. Zij is te gast.

Hoe loopt handhaving corona-maatregelen?
Maandag werden de corona-maatregelen aangescherpt om de verspreiding van het coronavirus in Nederland te beperken. Met een noodverordening kunnen gemeenten nu hard optreden. Het handhaven komt vooral neer op de schouders van de boa's, de bijzondere opsporingsambtenaren. Wij gaan met ze mee op pad in Amsterdam en Den Haag. Wat komen ze op hun rondes tegen? En delen ze veel boetes uit?

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 27 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie