Uitzending
Nieuwsuur - 24-3-2020

24-3-2020

Nieuwsuur

373 x bekeken | 0 reacties
6
Corona op Lesbos 'zou catastrofaal zijn'
Wat als het coronavirus het Griekse eiland Lesbos bereikt? De 20.000 asielzoekers in en rond vluchtelingenkamp Moria leven er in erbarmelijke omstandigheden, met weinig hygiŽne. Afstand houden van anderen is vrijwel onmogelijk. We spreken erover met de Amsterdamse huisarts Steven van de Vijver, die werkt als vrijwilliger voor Stichting Bootvluchteling en net terug is van Lesbos.

Ook landbouwsector hard geraakt
Boeren en tuinders worden hard geraakt door de coronacrisis. Door de horecasluiting daalt de vraag naar friet en dus naar aardappelen, door de reisbeperkingen wordt er minder geŽxporteerd en doordat iedereen thuis moet blijven koopt bijna niemand nog bloemen. Boerenorganisatie LTO verwacht het komende half jaar bijna vijf miljard euro schade te lijden. We spreken erover met LTO-voorzitter Marc Calon.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Steven van de Vijver te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 24 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie