Uitzending
Nieuwsuur - 22-3-2020

22-3-2020

Nieuwsuur

202 x bekeken | 0 reacties
6
Preken op afstand
Gebedshuizen moeten zich uiteraard ook houden aan de oproep om het samenkomen van groepen mensen te voorkomen. We gaan langs bij een dominee die preekt op afstand en bij een verzorgingstehuis waar bewoners ook nu trouw de zondagsdienst volgen.

Gebrek aan coronatests in gehandicaptenzorg
Instellingen in de gehandicaptenzorg en ouders van kinderen die in deze instellingen wonen, stellen dat er veel te weinig op corona wordt getest. Bovendien is er een gebrek aan mondkapjes en beschermende kleding, vertellen zij aan Nieuwsuur. Ze willen snel meer hulp voor de sector. Een reportage.* ItaliŽ scherpt maatregelen aan. In de strijd tegen het coronavirus sluit ItaliŽ tot minstens 3 april alle niet-essentiŽle bedrijven en fabrieken, maakte premier Guiseppe Conte gisteren bekend. Alleen vitale bedrijven blijven open. Ondertussen steeg het corona-dodental gisteren met 793, de grootste stijging sinds de uitbraak van het virus. We doen verslag vanuit het zwaar getroffen Bergamo en spreken met correspondent Mustafa Marghadi.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zondag 22 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie