Uitzending
Nieuwsuur - 25-3-2020

25-3-2020

Nieuwsuur

388 x bekeken | 0 reacties
6
Groei corona-uitbraak vlakt af
De maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te beheersen, hebben ervoor gezorgd dat de groei van de uitbraak afvlakt. Wel zijn er zorgen over de capaciteit van IC's. Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektenbestrijding van het RIVM, maakte dat bekend. Hij geeft een toelichting in de studio.

Leidraad voor ouderen met corona
Artsen en specialisten komen met een leidraad waarmee artsen kunnen bepalen of het wel zinvol is om ernstig zieke oudere coronapatiŽnten in het ziekenhuis op te nemen. Voor ernstig zieke ouderen die het coronavirus hebben en in het ziekenhuis liggen is de prognose slecht. Artsen moeten met de leidraad beter kunnen inschatten of een ziekenhuisopname nog wel meerwaarde heeft. Een reportage.

Hoe verandert onze samenleving na corona?
De coronacrisis treft iedereen en raakt onze manier van samenleven. Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, zit in onze studio. Hoe zal volgens hem de Nederlandse samenleving veranderen na de corona-uitbraak?

In deze uitzending van Nieuwsuur was Kim Putters te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 25 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie