Uitzending
Nieuwsuur - 20-3-2020

20-3-2020

Nieuwsuur

478 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe komen we aan meer beademingsapparatuur?
Er dreigt ook een tekort aan beademingsapparatuur. Kunnen we die apparaten in Nederland snel genoeg produceren, of uit het buitenland halen? We gaan langs bij de TU Delft waar studenten op dit moment bezig zijn met het ontwikkelen van een goedkoop beademingsapparaat. En bij een bedrijf in Enschede waar men werkt aan een eenvoudige versie van een beademingsmachine die snel kan worden ingezet.

Het coronasucces van Taiwan
Taiwan lijkt wat betreft de aanpak van corona een groot succesverhaal. Het coronavirus dook in januari op in Taiwan, maar tot nu toe zijn er slechts twee patiŽnten overleden. Wat verklaart het succes van de Taiwanese aanpak? We spreken professor Jason Wang van de Stanford University en Chang-Chuan Chan, decaan van de National Taiwan University College of Public Health, een vooraanstaand instituut in Taiwan dat invloed heeft op het beleid.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 20 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie