Uitzending
Nieuwsuur - 22-4-2020

22-4-2020

Nieuwsuur

195 x bekeken | 0 reacties
6
Roep om versoepelen neemt toe
Gisteren kondigde premier Rutte aan dat basisscholen binnenkort heropenen. Maar andere coronamaatregelen worden verlengd, terwijl veel mensen hunkeren naar versoepelingen. We gaan langs bij ondernemers in de binnenstad van Zwolle, die zich de afgelopen weken juist al hadden voorbereid op een anderhalvemeter-economie. Vorige week zochten we met econoom Mathijs Bouman uit wat de plannen en problemen zijn in die anderhalvemeter-maatschappij.

Wie betaalt de corona-miljarden?
Jaap van Dissel van het RIVM informeerde de Tweede Kamer vanochtend over de laatste ontwikkelingen rond de coronacrisis. Op dit moment debatteren de Kamerleden met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid over de aanpak van het kabinet. Het laatste nieuws uit Den Haag en duiding van politiek verslaggever Arjan Noorlander. En: Waar zou de rekening van de miljarden kostende steunmaatregelen uiteindelijk terecht moeten komen? We vragen verschillende partijen naar hun visie.

Corona in de Franse banlieues
Europacorrespondent Saskia Dekkers reist door Europese landen die geraakt zijn door de corona-uitbraak. Na een bezoek aan Essen en Antwerpen in BelgiŽ, en Mulhouse in Frankrijk, is ze nu in banlieue La Courneuve bij Parijs. De coronacrisis legt er de sociale verschillen pijnlijk bloot.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Mathijs Bouman te gast. Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 22 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie