Uitzending
Nieuwsuur - 28-2-2020

28-2-2020

Nieuwsuur

215 x bekeken | 0 reacties
6
Escalatie dreigt in Idlib
Op verzoek van Turkije komen ambassadeurs van 29 NAVO-bondgenoten vandaag bijeen om te praten over de situatie in Syrië. Bij een bombardement van de Syrische luchtmacht in de provincie Idlib zijn gisteren namelijk 33 Turkse militairen omgekomen. Volgens Rusland was het artillerievuur bedoeld voor rebellen en is de dood van de Turken de schuld van Turkije zelf, omdat het land hun aanwezigheid in het gebied niet had gemeld. Turkije stelt juist dat de Syrische aanval doorging nadat een waarschuwing was gegeven. Ankara dreigt nu vluchtelingen die naar Europa willen niet langer tegen te houden. We spreken correspondent Lucas Waagmeester. Hij is in Turkije bij de Griekse grens. En te gast is veiligheidsexpert Dick Zandee van instituut Clingendael.

Het nieuwe boek van Piketty
Thomas Piketty heeft weer een nieuw boek geschreven. De beroemde Franse econoom baarde in 2013 opzien met zijn vuistdikke boek: Kapitaal in de 21e eeuw. Het werd wereldwijd een bestseller. Piketty kwam zelfs naar de Tweede Kamer om zijn boek toe te lichten. Nu is er een nóg dikker boek over toenemende ongelijkheid: Kapitaal en ideologie. Piketty stelt daarin voor dat elke 25-jarige een startkapitaal van ongeveer 120.000 euro krijgt, op te hoesten door megabelastingen op de allerrijksten. Een interview met Thomas Piketty.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 28 februari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie