Uitzending
Nieuwsuur - 13-1-2020

13-1-2020

Nieuwsuur

548 x bekeken | 0 reacties
6
De toekomst van de Belastingdienst
Er komt op het ministerie van FinanciŽn een extra staatssecretaris om de problemen bij de Belastingdienst aan te pakken. De ene staatssecretaris gaat zich bezighouden met het innen van belasting en de hervorming van het fiscale stelsel, de andere met de douane en de toeslagen. De twee nieuwe bewindslieden zullen allebei van D66 zijn. D66 gaat nu naar de opvolgers van Menno Snel op zoek. Wat moeten de nieuwelingen kunnen om de problemen bij de fiscus aan te pakken? We spreken erover met oud-staatssecretarissen Martin van Rooijen en Steven van Eijck en met politiek duider Arjan Noorlander.

Bruggenbouwers: bijzonder project in Apeldoorn
In Nederland willen we dat iedereen meetelt. Maar mensen met een beperking vallen nogal eens buiten de boot. Eind vorig jaar sloeg het College voor de Rechten van de Mens alarm. Gehandicapten vinden veel moeilijker een baan of een eigen woning dan mensen zonder beperking. Kern van het probleem is niet de handicap, maar de manier waarop de samenleving daarmee omgaat, aldus het college. Een bijzonder project in Apeldoorn probeert iets aan die beeldvorming te doen.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Martin van Rooijen en Steven van Eijck te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 13 januari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie