Uitzending
Nieuwsuur - 11-1-2020

11-1-2020

Nieuwsuur

335 x bekeken | 0 reacties
6
Socialmedia-accounts van jihadisten blokkeren of niet?
Jihadistische propaganda, radicalisering en het voorbereiden van aanslagen: al die zaken spelen zich grotendeels online af. Via sociale media zoals de app Telegram. In november vorig jaar lukte het politieorganisatie Europol om duizenden jihadistische gebruikers en kanalen van dat platform af te halen. Een succes, zegt Europol, want moslim-extremisten hadden geen digitale vrijplaats meer. Maar terreurdeskundigen zien de keerzijde: radicalen zijn juist verspreid en daarmee uit beeld van inlichtingendiensten, zeggen ze.

Seksadvertenties scannen om mensenhandelaren op te sporen
Het bordeelverbod werd twintig jaar geleden opgeheven en de afgelopen dagen keken we in Nieuwsuur naar de nu dus 'legale' prostitutie. Maar de illegale prostitutie is niet verdwenen. Sterker nog: die groeit snel en ook daar speelt internet een grote rol. We kijken mee met een speciaal politieteam dat seksuele uitbuiting probeert op te sporen. Te gast is Peter Oskam, burgemeester van Capelle aan den IJssel, die voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten verantwoordelijk is voor het bestrijden van mensenhandel.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 11 januari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie