Uitzending
Nieuwsuur - 9-1-2020

9-1-2020

Nieuwsuur

275 x bekeken | 0 reacties
6
Harry en Meghan doen stap terug
De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan willen een minder vooraanstaande positie binnen de Britse koninklijke familie om een ander leven te kunnen leiden. Het stel wil financieel niet meer afhankelijk zijn van de koninklijke familie. De BBC zegt dat Buckingham Palace 'teleurgesteld' is. Hoe bijzonder is deze stap en wat betekent het voor de toekomst van Harry en Meghan en van de Britse koninklijke familie? We spreken met publicist Charlie Jacoby, die al lang over de Britse royals schrijft.

Marcouch over flatbrand Arnhem
Het is goed dat de Tweede Kamer zijn verantwoordelijkheid lijkt te nemen voor een vuurwerkverbod, stelde burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem gisteren tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Een vader en zijn zoontje kwamen tijdens nieuwjaarsnacht om het leven bij een flatbrand in Arnhem, nadat door vuurwerk een bank in de hal vlam vatte. 'Het is barbaars: de obsessie met vuur en vernietigend geweld', zei Marcouch in zijn toespraak. Hij is te gast.

Bruggenbouwers: verbinden vaak knap lastig
Verbinding is hét modewoord van de afgelopen jaren. Tussen arm en rijk, hoog- en laagopgeleid, allochtoon en autochtoon of stad en regio. Maar verbinden blijkt in de praktijk nog knap lastig. In de serie De Onderstroom een Haags initiatief waarbij een poging tot verbinding anders afliep dan gehoopt.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 9 januari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie