Uitzending
Nieuwsuur - 10-1-2020

10-1-2020

Nieuwsuur

320 x bekeken | 0 reacties
4
Misstanden in de prostitutie
De opheffing van het bordeelverbod in 2000 moest vrijwillige prostitutie reguleren, onvrijwillige prostitutie tegengaan en misstanden bestrijden. Is dat gelukt? We vragen het vanavond Warner ten Kate, landelijk officier mensenhandel. Gisteren zagen we dat veel prostituees uit het buitenland vaak geen belasting betalen, wat voor grote schulden zorgt en het lastiger maakt uit de prostitutie te stappen.

Waarom was Iraanse luchtruim niet gesloten?
Nederlandse inlichtingendiensten bevestigen dat de OekraÔense Boeing 737 die deze week bij Teheran neerstortte, zeer waarschijnlijk uit de lucht is geschoten. Dat sluit aan bij wat de Canadese premier Trudeau gisteren zei. Mogelijk gebeurde het per ongeluk. Iran ontkent het toestel te hebben neergehaald. De ramp eiste woensdag het leven van alle 176 inzittenden, vooral IraniŽrs en Canadezen. Nu er toch een link lijkt te zijn tussen de crash en de onrust in Iran, is de vraag relevant of luchtvaartmaatschappijen niet hadden moeten besluiten voorlopig niet meer op en over Iran te vliegen. We spreken erover met luchtvaartdeskundige Joris Melkert.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 10 januari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie