Uitzending
Nieuwsuur - 12-1-2020

12-1-2020

Nieuwsuur

635 x bekeken | 0 reacties
6
Klimaat als politieke splijtzwam in Frankrijk
Hier in Nederland kunnen de discussies over het klimaat hoog oplopen. In Frankrijk daarentegen is er helemaal geen discussie over de opwarming van de aarde. Ook niet op rechts. Wel over de vraag: wie het gaat betalen. In deel 2 van de serie Klimaat als politieke splijtzwam bezoekt Europa-correspondent Saskia Dekkers een Noord-Frans stadje waar de partij van Marine Le Pen een 'groen nationalisme' in de praktijk brengt.

Sesamstraat-icoon Aart Staartjes na ongeluk overleden
Televisiemaker en acteur Aart Staartjes is op 81-jarige leeftijd overleden. Staartjes raakte vrijdag ernstig gewond bij een verkeersongeluk en is aan zijn verwondingen bezweken. Met de kinder- en jeugdprogramma's waaraan Staartjes meedeed, zijn generaties opgegroeid. Veel mensen kennen hem als de nukkige Meneer Aart uit Sesamstraat. In de jaren 70 en 80 was hij medeverantwoordelijk voor spraakmakende jeugdseries als De Stratemakeropzeeshow, J.J. De Bom voorheen de Kindervriend, De Film van Ome Willem en Het Klokhuis.

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zondag 12 januari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie