Uitzending
Nieuwsuur - 6-1-2020

6-1-2020

Nieuwsuur

369 x bekeken | 0 reacties
6
Klimaat als splijtzwam in Duitsland
Als we eurocommissaris Frans Timmermans moeten geloven dan wordt de Europese Unie snel groener. Door zijn nieuwe Europese klimaatpolitiek moet er veel veranderen. Hoe reageren de Europese burgers? Drijft de klimaatpolitiek kiezers naar de flanken? En gebruiken politieke partijen het klimaat om stemmen te werven? Europa-correspondent Saskia Dekkers ging op onderzoek uit. Dit keer deel 1 van de serie, vanuit Duitsland.

Moeten voetbalclubs wegblijven uit Qatar?
Het besluit van Ajax en PSV om tijdens de winterstop naar Qatar af te reizen voor een trainingskamp stuit op steeds meer kritiek. Qatar neemt het niet al te nauw met de mensenrechten en bij de bouw van de stadions voor het WK Voetbal in 2022 zijn veel doden gevallen. Volgens de twee topclubs hebben sport en politiek niets met elkaar te maken. Mensenrechtenadvocaat en directeur bij Human Rights Watch Minky Worden vindt dat na´ef.

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 6 januari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie