Uitzending
Nieuwsuur - 13-9-2020

13-9-2020

Nieuwsuur

127 x bekeken | 0 reacties
6
'Werkende armen' hard geraakt door coronacrisis
De coronacrisis raakt iedereen, maar mensen die het financieel al lastig hadden worden nu extra hard geraakt. Zij hebben vaak tijdelijke baanden, kampen met schulden en het is elke maand de vraag of ze net wel of net niet uitkomen. Het Sociaal Cultureel Planbureau vermoedt dat de groep 'werkende armen' op korte termijn zal groeien. Het SCP berekende al dat zeker 73.000 huishoudens binnen drie maanden in de financiŽle problemen komt als het hoofdinkomen verdwijnt.

Mathijs' Ruimtereis over Mars
In deel drie van de serie over de economie van de ruimte richt econoom Mathijs Bouman zich op die rode planeet. Het is na de maan de volgende droombestemming voor bemande ruimtevaartuigen en daarom worden er miljarden in Marsprojecten gestoken. Maar wat hebben we daar eigenlijk te zoeken? En als je nu wat vindt op Mars of op de maan, mag je het dan houden? Dat zoekt Mathijs uit in de laatste aflevering van deze serie.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zondag 13 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie