Uitzending
Nieuwsuur - 12-9-2020

12-9-2020

Nieuwsuur

456 x bekeken | 0 reacties
6
Moeten katten buiten verplicht aan de lijn?
Elk jaar worden in Nederland naar schatting tientallen miljoenen vogels gedood door katten. Een groot aantal van die gedode vogels is zeldzaam en wordt beschermd door Europees recht. Maar terwijl de ongeveer drie miljoen huis- en zwerfkatten elke dag op jacht gaan grijpt de politiek niet in. Biologen en juristen pleitten daarom voor een proefproces. Om zo af te dwingen dat de kat voortaan alleen nog aangelijnd naar buiten mag.

Ambtenaren beklagen zich over onwerkbaar beleid, bedacht in Den Haag
Gerommel met toeslagen bij de Belastingdienst, het CBR dat bijna geen rijbewijzen verstrekt en het UWV dat uitkeringen slecht controleert. Het lijkt al jaren mis te gaan bij uitvoeringsorganisaties van de overheid. Een speciale commissie van Tweede Kamerleden is achter de schermen al bezig met een onderzoek. Maar er is ook een andere kant aan dit verhaal. Betrokken ambtenaren beklagen zich over onwerkbaar beleid, bedacht in Den Haag. In Nieuwsuur doen ze hun verhaal.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 12 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee