Uitzending
Nieuwslicht - 3-9-2008

3-9-2008

Nieuwslicht

693 x bekeken | 0 reacties
6
Drie jaar na de verwoestende orkaan Katrina kwam New Orleans deze week met de schrik vrij toen de zware orkaan Gustav maandag de kust van Louisiana raakte. Ondertussen maken Nederlandse waterbouwers in Amerika furore, niet met het ophogen van dijken maar met het doorsteken ervan.

Afgelopen maandag werd het onderzoek naar de moord op Willem van Oranje opnieuw geopend. Er werd gebruik gemaakt van de nieuwste opsporingstechnieken, zoals 3D-laserscans en luminol, waarmee bloedresten zelfs onder een laag verf zichtbaar gemaakt kunnen worden. In de virtuele wereld is Menno getuige van de moord.

Kun je op windenergie tegen de wind inrijden? Stel die vraag aan een groep technici en er ontstaat een levendige discussie. Dus werd het tijd om het uit te proberen, vorige week op een dijk bij Den Helder. Zes teams uit heel Europa streden daar tegen elkaar tijdens Racing Aeolus, de eerste wedstrijd ooit voor windwagens.

Presentatie: Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Nieuwslicht is uitgezonden op woensdag 3 september door de VARA en Human. De presentatie was in handen van Menno Bentveld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie