Uitzending
Nieuwslicht - 3-3-2006

3-3-2006

Nieuwslicht

1509 x bekeken | 0 reacties
4
Slaapproblemen, pijn, stress en woede-uitbarstingen. Allemaal problemen die met de zogenaamde Neurofeedback-methode zouden kunnen worden verholpen. Het Amerikaanse leger zweert er sinds kort bij en psycholoog Erik van Beuningen demonstreert de methode op Menno Bentveld.

Het carnaval is voorbij en onder de rivieren heeft men zich weer massaal ziek gemeld! Er blijken veel misverstanden te bestaan over wat daar de oorzaken van zijn. Nieuwslicht ging in Maastricht tijdens het carnaval op zoek naar de echte antwoorden.

Deze week bereikte de wereldbevolking volgens wetenschappers de zes en een half miljard. Oud-presentatrice van de Wetenschapskwis en 6pack, Froukje Jansen, vraagt zich af hoeveel mensen onze planeet eigenlijk aankan.

In de Derde Wereld koken veel mensen op open vuurtjes in hun huis. De rook doodt jaarlijks meer dan een miljoen mensen. Francisco van Jole presenteert een prototype van een mogelijke oplossing. Met medewerking van bioloog Nadine Vastenhouw en neuropsycholoog Margriet Sitskoorn.

Presentatie: Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Nieuwslicht is uitgezonden op vrijdag 3 maart door de VARA en Human. Te gast waren Francisco van Jole, Froukje Jansen en Margriet Sitskoorn. De presentatie was in handen van Menno Bentveld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie