Uitzending
Nieuwslicht - 27-1-2006

27-1-2006

Nieuwslicht

1165 x bekeken | 0 reacties
6
Binnenkort presenteert minister Pechtold ons nieuwe paspoort met in elk exemplaar een speciale computerchip; een zogenaamde RFID-chip met daarop uw persoonsgegevens die van een afstand kan worden afgelezen. Is dat wel veilig? In Japan is gefilmd hoe die RFID-chips al overal in het dagelijks leven zijn doorgedrongen.

Dit seizoen vragen we elke week aan een bekende Nederlander om voor ons het nieuws bij te houden en daarover een vraag aan de wetenschap te formuleren. Deze week wordt het spits afgebeten door D66 Tweede-Kamerlid Lousewies van der Laan, die zich bij het nieuws van de koudegolf in Europa afvraagt hoeveel kou een mensenlichaam eigenlijk kan hebben.

Francisco van Jole presenteert het prototype van een apparaat dat een tennisbal stil in de lucht kan laten zweven, zodat kinderen makkelijker kunnen leren tennissen.

Een aantal kranten en televisieprogramma's had deze week aandacht voor de oud-dijkgraaf Melis Spaans die vindt dat hij een standbeeld verdient. Nieuwslicht laat een hele andere kant van dat verhaal zien.

In het panel vanavond neuropsycholoog Margriet Sitskoorn.

Presentatie: Menno Bentveld.

In deze uitzending van Nieuwslicht waren Francisco van Jole, Lousewies van der Laan en Margriet Sitskoorn te gast. De presentatie was in handen van Menno Bentveld. Deze uitzending van het programma Nieuwslicht werd uitgezonden op vrijdag 27 januari door Human en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie