Uitzending
Nieuwslicht - 24-2-2006

24-2-2006

Nieuwslicht

1186 x bekeken | 0 reacties
6
Exoskelet
Peter Kunnen heeft sinds zijn auto-ongeluk een dwarslaesie, waardoor hij slecht kan lopen. Hij heeft zijn hoop gevestigd op de Japanse professor Sankai, die een exoskelet heeft ontworpen die mensen als Peter weer kan laten lopen. Nieuwslicht ging in Japan op bezoek bij professor Sankai.

Vies water
In Afrika is er op dit moment een grote uitbraak van cholera, omdat de mensen daar vervuild water moeten drinken. Francisco van Jole demonstreert een prototype van een nieuwe waterzuiveringstent en de zogenaamde lifestraw, waardoor mensen het meest vervuilde water zonder gevaar kunnen drinken.

Huh?
Onze wereldkampioen polsstokhoogspringen Rens Blom heeft deze week in onze rubriek Huh? een vraag aan de wetenschap over de gouden medaille van Marianne Timmer op de Olympische Spelen. Hoe kan het dat haar boosheid voor de winst heeft gezorgd?

Steamex fire
Als er in een lange tunnel na een botsing brand ontstaat zijn de gevolgen vaak niet te overzien. De vlammen verspreiden zich razendsnel met alle slachtoffers van dien en het kan weken duren voordat de brand geblust kan worden. Maar daar is nu iets op gevonden. De Nederlandse Steamex fire is een omgebouwde straalmotor die dat soort branden in korte tijd kan uitblazen.

Presentatie: Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Nieuwslicht is uitgezonden op vrijdag 24 februari door de VARA en Human. Te gast waren Francisco van Jole, Marianne Timmer en Rens Blom. De presentatie was in handen van Menno Bentveld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie