Uitzending
Nieuwslicht - 17-3-2006

17-3-2006

Nieuwslicht

1272 x bekeken | 0 reacties
6
Robots
Onze beroepsbevolking gaat over vijf jaar flink krimpen. In Japan is dat al langer het geval en daar zoeken ze een oplossing in het ontwikkelen van robots. Vandaag deel twee van het tweeluik over robotica in Japan.

Huh?
PvdA-leider Wouter Bos is vandaag te gast in onze rubriek Huh?. Na het nieuws van deze week dat Nederlanders steeds minder slapen wil hij weten of dat zorgwekkend is.

Je lichaam voor de gek
Als je veel eet, kom je op een gegeven moment vol te zitten. En hoe meer je eet, hoe voller je raakt, zou je denken. Maar die waarheid gaat lang niet altijd op. Daar proberen wetenschappers nu gebruik van te maken in hun zoektocht om ons lichaam voor de gek te houden.

Bomen melken
Iedereen weet dat je een koe kan melken, maar Francisco van Jole heeft een prototype dat bomen melkt. Veel geneesmiddelen worden namelijk gewonnen uit bomen, zoals het kankermedicijn Taxol uit Taxusbomen. Tot nu toe moeten de bomen daarvoor worden gekapt, maar dat duurt niet lang meer.

Presentatie: Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Nieuwslicht is uitgezonden op vrijdag 17 maart door de VARA en Human. Te gast waren Francisco van Jole en Wouter Bos. De presentatie was in handen van Menno Bentveld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie