Uitzending
Nieuwslicht - 17-10-2007

17-10-2007

Nieuwslicht

1147 x bekeken | 0 reacties
6
Thuis meeroken is voor kinderen nog slechter dan men al dacht. Dit blijkt uit onderzoek van de Utrechtse longarts Bert Arets. Hij rijdt momenteel met een bus langs middelbare scholen om de longfunctie van kinderen te meten. Hij is bang dat ouders thuis meer gaan roken als ze volgend jaar in de kroeg geen sigaret meer kunnen opsteken.

Menno Bentveld jaagt met boswachter Ger Verwoerd op everzwijnen. Op de Veluwe is een overschot aan wilde zwijnen, die voor veel overlast zorgen. Niet alleen woelen ze door sportvelden, campings en tuinen, op zoek naar voedsel, maar vrijwel dagelijks zorgen ze voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Afschieten lijkt de enige oplossing, maar everzwijnen zijn slim en laten zich niet zomaar verschalken.

Vorige week werd Mijn Vaderland van Frans Bauer tot het nieuwe nationale volkslied gekozen. Nieuwslicht laat Spaanse wetenschappers van Music Intelligence Solutions analyseren of dit een beter hymne is dan het Wilhelmus. Met behulp van slimme software kunnen zij de hitpotentie van elk liedje voorspellen, zowel op de korte als op de lange termijn.

Presentatie: Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Nieuwslicht is uitgezonden op woensdag 17 oktober door de VARA en Human. De presentatie was in handen van Menno Bentveld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie