Uitzending
Nieuwslicht - 10-10-2007

10-10-2007

Nieuwslicht

1421 x bekeken | 0 reacties
6
Als dammer Ton Sijbrands boodschappen gaat doen, moet zijn vrouw een lijstje maken, anders komt hij met lege handen thuis. Maar vorige week speelde hij uit zijn hoofd 25 dampartijen tegelijk en vestigde daarmee een nieuw wereldrecord blind simultaan dammen. Hoe is dat mogelijk? Nieuwslicht vroeg het aan psycholoog Douwe Draaisma, die al jaren gefascineerd is door het menselijk geheugen.

Minister Cramer van VROM wil dat over twee jaar driekwart van al het weggegooide plastic wordt hergebruikt, maar nu kunnen daar alleen bermpaaltjes en koffiebekertjes van worden gemaakt. De TU in Delft gaat magneten gebruiken om verschillende soorten plastics nauwkeurig te scheiden.

Computergame Halo 3 breekt op dit moment alle verkooprecords. Games gaan er steeds mooier en realistischer uitzien, maar onderzoeker Pieter Spronck signaleert dat de tegenstanders in games zich nog steeds voorspelbaar gedragen. Hij doet onderzoek naar nieuwe vormen van kunstmatige intelligentie om spellen verrassender te maken.

Presentatie: Menno Bentveld.

In deze uitzending van Nieuwslicht was Douwe Draaisma te gast. De presentatie was in handen van Menno Bentveld. Deze uitzending van het programma Nieuwslicht werd uitgezonden op woensdag 10 oktober door Human en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie