Uitzending
Nieuwslicht - 14-11-2007

14-11-2007

Nieuwslicht

1172 x bekeken | 0 reacties
6
Is bellen op de fiets zo gevaarlijk dat je het moet verbieden?
Het is nooit onderzocht en daarom nam Nieuwslicht de proef op de som. Op een speciale fiets vol meetinstrumenten van de TU Delft reed Menno Bentveld een testcircuit. Eenmaal zonder telefoon en de tweede keer al bellend. Wat bleek: hij was langzamer, slingerde meer en reageerde niet meer op informatieborden.

Zijn kinderen 's ochtends lui?
Wetenschappers denken van niet en vinden dat de schooltijden aangepast moeten worden aan het bioritme van de leerlingen. Op De Oosterweide, een basisschool in Gouda doen ze dat al. Met de verborgen camera onderzocht Nieuwslicht of kinderen 's ochtends vroeg echt beter presteren dan later op de dag. De resultaten waren dusdanig dat Alexander Pechthold hierover vragen in de kamer gaat stellen.

Moet koffie verboden worden?
Volgens de Consumentenbond kan je van koffie uit automaten kanker krijgen omdat er cafestol inzit. Maar volgens Johannes van Dam smaakt koffie zonder cafestol nergens naar. Hoe goed was het onderzoek van de Consumentenbond, waarom is cafestol gevaarlijk en moeten we ons niet veel meer zorgen maken over andere bereidingswijzen?

Presentatie: Menno Bentveld.

In deze uitzending van Nieuwslicht was Johannes van Dam te gast. De presentatie was in handen van Menno Bentveld. Deze uitzending van het programma Nieuwslicht werd uitgezonden op woensdag 14 november door de VARA en Human.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie