Uitzending
Nederland helpt - Samen naar de top

Samen naar de top

Nederland helpt

30-10-2008

| 783 x bekeken | 0 reacties
6
Het lijkt een onmogelijke opgave. Een maand na je laatste chemokuur aan een loodzware expeditie naar de top van de Mont Blanc beginnen. Jort heeft er desondanks het volste vertrouwen in. Marianne en Roel, twee andere jongeren die net hun ziekte hebben overwonnen, gaan ook de uitdaging aan.
Initiatiefnemer van deze bijzondere expeditie is Ruud Stam, een oude bekende van Nederland Helpt. Hij is vorig jaar genomineerd door zijn werk voor zijn eigen stichting Sailing Kids. In deze speciale uitzending van Nederland Helpt gaan we zien hoe het hen vergaat!

Met deze actie wil Ruud Stam aandacht vragen voor patienten in deze leeftijdsgroep. Als je 18 wordt, verlaat je de kinderafdeling en verdwijn je in de grote massa van het ziekenhuis. Deze jongeren liggen dan vaak tussen volwassen patienten. Zo kwam een meisje van 19, dat net was bestraald en daardoor geen kinderen meer kan krijgen, komt tussen vrouwen met kinderen te liggen. Of een jongen van 22, die door zijn ziekte zijn been moest laten amputeren, ligt naast een sportieve vader met vijf kinderen.
Deze jongeren liggen vaak zonder leeftijdsgenoten op de zaal, terwijl ze elkaar zoveel steun zouden kunnen bieden.
De expeditie is voor deze drie jongeren ook een manier om hun ziekteperiode te verwerken. Met elkaar moeten ze een enorme teamgeest op gaan bouwen om samen de top te kunnen bereiken. Ook op conditioneel gebied moeten ze flink aan de slag. Maar met deze expeditie kunnen ze bewijzen dat zelfs de hoogste bergen overwonnen kunnen worden, als je maar in jezelf blijft geloven.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Samen naar de top is uitgezonden op donderdag 30 oktober door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!