Uitzending
Nederland helpt - Een reis naar het verleden

Een reis naar het verleden

Nederland helpt

9-10-2008

| 1365 x bekeken | 0 reacties
5
Deze week in Nederland Helpt een bijzonder verhaal. Herman Wegter bezoekt samen met de Braziliaanse Paloma voor de eerste keer haar biologische ouders. Paloma is op 2-jarige leeftijd geadopteerd door de familie Lankwarden. Nu ze 16 jaar is, wil ze graag haar biologische ouders ontmoeten.

Paloma heeft altijd vragen gehad over haar afkomst: Hoe zouden haar ouders eruit zien? Waarom hebben ze mij afgestaan? Ze heeft altijd geweten dat ze hen ooit terug zou zien. In Nederland Helpt volgen wij haar op de reis naar haar verleden.


Paloma wil niet met lege handen aankomen bij haar familie. Inmiddels heeft ze samen met haar moeder haar eigen stichting opgezet, stichting ‘Help Poor People’. Door middel van het verkopen van geborduurde handdoeken haalt zij geld op waarmee ze eten, tandarts, school, therapie en vaccinaties voor haar familie betaalt.


Paloma krijgt hierbij hulp van haar moeder, Helpende Hollander Ria Lankwarden. Zij is al ervaren op het gebied van hulpverlening. In 2007 heeft zij samen met een vriendin de stichting Kleermakershulp opgericht. Deze stichting helpt mensen in ontwikkelingslanden aan inkomen door naaimachines en naailessen te geven. Ook in Curitiba wil Ria een hulpproject opstarten. Dit doet zij samen met een plaatselijke hulporganisatie. In Curitibia, Brazilie zet zij een naaiatelier op en verzorgt naailessen aan vrouwen uit de sloppenwijken, zodat zij in hun eigen onderhoud kunnen gaan voorzien.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Een reis naar het verleden is uitgezonden op donderdag 9 oktober door de EO. De presentatie was in handen van Herman Wegter.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee