Uitzending
Nederland helpt - Het is fijn dat je ergens jezelf kunt zijn

Het is fijn dat je ergens jezelf kunt zijn

Nederland helpt

2-10-2008

| 702 x bekeken | 0 reacties
6
Stichting Tante Lenie verzorgt verwenvakanties voor gezinnen met een ziek kind.

Iets wat Helpende Hollander Lenie Huisinga altijd al wilde, was een huis kopen om mensen uit te nodigen en daar voor hen te koken en hen te verwennen.
Nu organiseert ze 3 verwenvakanties per jaar op Jachtslot Mokerheide in Nijmegen. Voor 2 weken lang komen er 6/7 gezinnen om een paar dagen heerlijk te ontspannen. Zo kunnen zij even bijkomen van de dagelijkse druk die de zorg voor het zieke kind met zich meebrengt.

De oprichting van haar stichting was geen ijkpunt voor Lenie. Mensen helpen is altijd al als een rode draad door haar leven gegaan. Ze is de jongste uit een groot gezin en is al van jongs af aan bekend met verdriet. Haar moeder is vanaf haar geboorte ziek geweest en ze heeft meegemaakt dat haar broers en zussen overleden.

Stichting Tante Lenie is actief sinds 2003 en heeft nu al zon 100 gezinnen een gratis verwenvakantie aan kunnen bieden. Na al die jaren zoveel mensen verwend en geholpen te hebben, is het tijd dat Lenie zelf in het zonnetje wordt gezet!

Uitzending
Hoe dit gaat gebeuren ziet u vanavond om 17.09 in Nederland Helpt op Nederland 2!

EO-Metterdaad
In deze uitzending is er ook weer aandacht voor het Metterdaad project. Na een onderbreking zijn we weer terug in Irak waar Carla van Weelie in gesprek is met Christenen die door hun geloofsovertuiging het doelwit zijn van gewelddadigheden en bedreigingen.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Het is fijn dat je ergens jezelf kunt zijn is uitgezonden op donderdag 2 oktober door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee