Uitzending
Nederland helpt - Nieuwe hoop in Indiase sloppenwijken

Nieuwe hoop in Indiase sloppenwijken

Nederland helpt

14-5-2009

| 957 x bekeken | 0 reacties
6
Mirjam Bouwman reisde naar New Delhi, de hoofdstad van India. Iedere dag komen hier gemiddeld drieduizend mensen. Gelukzoekers die wegtrekken van het platteland in de hoop dat er in de grote stad een betere boterham te verdienen valt. Velen van hen komen terecht in de sloppenwijk. Vaak zijn het grote gezinnen, waarbij jong tot oud wel moet werken alleen al om ís avond een bord gevuld met eten te krijgen.In de meeste sloppenwijken is de situatie erbarmelijk. Samen met Sunita Dash van de organisatie Asha gaat Mirjam naar een van de smerigste wijken. Overal ligt afval, gewoon voor de vieze, kleine huisjes. De kinderen spelen er tussen de varkens en de stank is enorm. Geen wonder dat hier heel veel mensen ziek worden en dat er heel veel kinderen sterven door deze onhygiŽnische omstandigheden.
Asha heeft in deze wijk een kleine kliniek gebouwd. Hier ontmoet Mirjam een oude vrouw. Samen met haar man woont ze in een klein hutje vlak bij het spoor. Ze heeft geen kinderen die voor hen kunnen zorgen. Maar Asha regelde dat de buurkinderen regelmatig boodschappen voor hen doen en kleine klusjes. Zo staan ze er niet meer alleen voor.
Naast de kliniek heeft Asha ook busjes waarmee ze de wijken intrekken om medische zorg te geven. Mirjam ontmoet hier twee kleine, verlegen jongetjes. Een paar maanden geleden is hun moeder overleden en kwamen ze er helemaal alleen voor te staan. Gelukkig nam een buurman de zorg voor hen op zich. Maar dat kan hij niet alleen. Ahsa steunt hem met medicijnen en extra eten.
Dit zijn twee kleine voorbeelden, maar er zijn nog zo veel meer mensen in de sloppenwijken in Delhi die zorg nodig hebben.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Nieuwe hoop in Indiase sloppenwijken is uitgezonden op donderdag 14 mei door de EO. De presentatie was in handen van Mirjam Bouwman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee