Uitzending
Nederland helpt - Opgeknapte sloppenwijken in India

Opgeknapte sloppenwijken in India

Nederland helpt

28-5-2009

| 1462 x bekeken | 0 reacties
8
In deze laatste aflevering van Mirjam Bouwman in India, zien we hoe zij een opgeknapte sloppenwijk bezoekt. Dankzij project Asha wordt ervoor gezorgd dat de mensen die eerst in krotjes van lappen en golfplaten woonden nu stenen huizen hebben. Bovendien hebben ze toegang tot goede voorzieningen. Een mooi project in de trieste sloppenwijken van de hoofdstad van India, New Delhi. Veel hutjes in deze wijken worden bovendien platgewalst omdat ze illegaal gebouwd zijn. Asha helpt de vrouwen aan een lening zodat zij een stuk grond kunnen kopen.
Mirjam ontmoet een vrouw die door Asha werd geholpen. Ze heeft een bijzonder en goedlopend bedrijfje opgezet. Ze verhuurt namelijk een trouwwagen met paarden. Binnen de wijk is ze echt een voorbeeld voor anderen.
Ook ontmoet Mirjam Sunil, een lichamelijk gehandicapte jongen die met zijn handen loopt. Hij heeft grote toekomstdromen en enorm veel doorzettingsvermogen. Dankzij Asha kan hij deze dromen ook waar maken.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Opgeknapte sloppenwijken in India is uitgezonden op donderdag 28 mei door de EO. De presentatie was in handen van Mirjam Bouwman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!