Uitzending
Nederland helpt - Vervolgende Christenen in Nigeria

Vervolgende Christenen in Nigeria

Nederland helpt

18-6-2009

| 845 x bekeken | 0 reacties
6
Metterdaad,,Dit was mijn studeerkamer, alles is verbrand. Al de as die je nu in die hoek ziet liggen waren mijn boeken, documenten, papieren, het is allemaal verbrand. Ik heb nog 1 bijbel, die in de auto lag.''Op 28 november verbranden moslims het huis van dominee Elisha Tom Jugu in Nigeria. Moslims gebruiken de lokale verkiezingen als aanleiding om hun christelijke landgenoten aan te vallen. Huizen en kerken worden verbrand, duizenden raken ontheemd en honderden mensen worden vermoord. Elisha overleeft de aanval, maar verliest al zijn bezittingen. Nieuwe studieboeken voor dominee Elisha kosten €800,-, een enorm bedrag dat hij niet op kan brengen. Bovendien is hij ook zijn woning kwijtgeraakt. Nu woont hij bij zijn neef en moet hij drie kwartier rijden om bij de kerk te komen. Om nu preken voor te bereiden gaat hij soms naar vrienden om boeken te lenen. ,,Ik bid om inspiratie: dit is nu gebeurd, wat wil U dat ik de mensen vertel? God inspireert me wat ik de mensen moet doorgeven. Zo is het leven nu.''
De ledenaantallen van kerken lopen zijn drastisch gedaald, omdat christenen noodgedwongen moeten verhuizen of bij familieleden verderop in het land gaan wonen.
Kerken zoals die van Elisha worden geholpen door hulporganisatie Open Doors. Met nieuwe bijbels en studiemateriaal. De christenen die zwaar hebben geleden worden geholpen om hun dagelijkse leven weer op te pakken. Uw hulp is nodig om mensen van voedsel, kleding en scholing te kunnen voorzien. Open Doors wil de christenen in het land steunen en de kerk helpen sterk te worden, zodat zij het evangelie kunnen blijven uitdragen.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Vervolgende Christenen in Nigeria is uitgezonden op donderdag 18 juni door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie