Uitzending
Nederland helpt - Leven met lepra

Leven met lepra

Nederland helpt

4-6-2009

| 1382 x bekeken | 0 reacties
6
Een jaar geleden kwam voor 1 keer de Ďeen van de acht Ė showí terug op televisie. In deze uitzending zien we het vervolg op de spelshow waarbij twee kandidaten een reis konden winnen. Juan Vasquez en Curt Fortin bezochten een project van de leprastichting in Vietnam. Samen met Herman Wegter vertrekken Juan Vasquez en Curt Fortinn (acteur, zanger en bekend van voetbalvrouwen) naar Vietnam. Ze zien daar met eigen ogen hoe het leven van leprapatiŽnten bepaald wordt door hun ziekte. Ze bezoeken een ziekenhuis en een dorp waar tot voorheen alleen leprapatiŽnten woonden. Mensen zijn bang voor besmetting en daarom worden de leprapatiŽnten vaak angstvallig vermeden.
Gelukkig wonen er in het lepradorp nu ook Vietnamezen zonder lepra. Dankzij goede voorzieningen en voorlichting zijn de levensomstandigheden van de leprapatiŽnten aanzienlijk verbetert. Juan en Curt bezoeken de patiŽnten in het lepraziekenhuis en in het dorp. Ze leren wat lepra is en wat de leprastichting voor de patiŽnten betekent. De organisatie haalde destijds een half miljoen euro op, maar wat is er met dat geld gebeurt?
De Evangelische Omroep zond deze show uit op 31 mei 2008. Nederland Helpt laat nu zien wat er met het opgehaalde geld gebeurd is.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Leven met lepra is uitgezonden op donderdag 4 juni door de EO. Te gast was Curt Fortin. De presentatie was in handen van Herman Wegter.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!