Uitzending
M. - 18-6-2020

18-6-2020

M.

1124 x bekeken | 0 reacties
6
Drie maanden na het collectief applaus: zorgmedewerkers blikken terug Ún kijken naar de toekomst. Het is alweer drie maanden geleden dat het hele land massaal klapte voor de helden in de zorg die de overvolle ic's overeind hielden. De piek van de coronacrisis ligt inmiddels al een tijdje achter ons en zorgmedewerkers hebben eindelijk weer wat ademruimte. Maar wat gebeurt er als een tweede golf komt? Samen met longarts Remco Djamin en verpleegkundige en ic-teamleider Wendy Herijgers, beiden werkzaam in het het zwaar getroffen Amphia Ziekenhuis in Breda, kijken we terug op de afgelopen periode en kijken we naar de toekomst.

Nick & Simon traden in de voetsporen van hun muzikale helden Simon & Garfunkel. Samen met vriend Kees Tol reisden Nick en Simon naar New York om alles te weten te komen over hun muzikale helden: het iconische duo Simon & Garfunkel. Vanavond is de laatste aflevering van hun documentaireserie 'Nick, Simon en Kees: Homeward Bound' te zien. We blikken terug Ún Nick en Simon zingen 'Mrs. Robinson', een van de grootste hits van Simon & Garfunkel.

Hoe kunnen we onze kinderen en kleinkinderen uitleggen wat racisme inhoudt? Voor volwassenen is er veel literatuur om jezelf te onderwijzen in het racismedebat. Maar hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen en kleinkinderen begrijpen wat dit thema inhoudt? Noraly Beyer ondervindt dit probleem al langer wanneer ze haar kleinkinderen voorleest: er zijn namelijk nauwelijks boeken te vinden met zwarte hoofdpersonages.

In deze uitzending van M. waren Kees Tol, Nick & Simon en Noraly Beyer te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op donderdag 18 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie